v

Precisions

Bibliografia:

La primera font d’investigació per redactar aquestes notes han estat les memòries anuals de Caixa Penedès.  
Per els primers anys he utilitzat bàsicament quatre documents que intentaré respectar, a més de les consultes a les publicacions de l’època que ara, gracies a internet són més accessibles. Es tracta de:

[1] l’opuscle de Antoni Sabaté Mill, Història de Caixa Penedès 1913-1983

[2]els volums “Caixes i bancs de Catalunya” de Francesc Cabana.

[3] les notes publicades a la revista “Amb tu”.

[4] els comentaris trobats a “El rincón del vago”.

Google: m’ha proporcionat una gran quantitat d’informació.

He de dir, tots els que em coneixeu sabeu que m’agrada anar amb temps, que aquestes notes ja estaven pràcticament a punt, el dia que el company Josep Enric Canton, em va parlar del seu projecte de llibre“Caixa Penedès, la força de la seva gent”sobre les celebracions dels 25 anys, i vull aprofitar l’ocasió per a felicitar-lo i agrair-li l’esforç que ha fet, davant les evidents dificultats degudes al poc que s’ha escrit sobre els primers anys de la nostra Caixa, des de la fundació l’any 1913.

Per altra banda, si llegiu aquestes notes, estic segur que el vostre pensament com el meu, s'envolarà agraït, envers tantes persones i tants amics que han participat en la nostra història.

M’agradaria haver estat més generós en el record de tots, des dels fundadors fins al darrer incorporat. Es una llarga llista de gent que han esmerçat coneixements y hores de treball, retalls de vida i moments d' inquietud, que han passat hores difícils, fins arribar a nosaltres, per això us demano que considereu aquí reproduïda la llarga llista de noms, alguns dels quals figuren als volums "Una presidència, un testimoniatge", del nostre estimat Sr. Parera, en el llibre del company Cantón, i també la dels membres dels Òrgans de Govern i directius de l’entitat que es pot trobar al llibre de Francesc Cabana i en les memòries anuals, documents que estan tots al vostre abast.

Top | Mapa del web | Disclaimer | Contactar |